Uutisia

Angelika Klas – 25 vuotta laulun juhlaa!

On aika juhlia Angelikan vaiherikasta ja monipuolista uraa!
Taiteilijajuhlavuosi alkaa upealla konsertilla
Angelika Klas – 25 vuotta laulun juhlaa!
Tervetuloa mukaan!

Seppo Hovi punoo tarinoin yhteen Angelikan uraa ja elämää joka kuullaan upeiden laulujen sävelin. Mukana musisoimassa Sepon lisäksi ovat Angelikan sopraanosisar Marion Melnik, baritoni Hannu Lehtonen sekä Janne Hovi Trio; pianisti Janne Hovi, viulisti Mervi Myllyoja ja basisti Hannu Rantanen. Konsertin yhteydessä julkaistaan myös Angelikan juhlalevy ”Laulun Juhlaa”. Tästä alkaa upea taiteilijajuhlavuosi! Tervetuloa mukaan!

Angelika Klas juhlii monipuolista uraansa 25-vuotis taiteilijajuhlakonsertilla joka vie yleisön matkalle Angelikan ja hänen yleisönsä suosikkilauluhin ooppera- ja operettiklassikoista ikivihreisiin, jazziin ja tietenkin upeisiin argentiinalaisen tangon klassikoihin. Mukana juhlalavalla loistavat lauluartistit Marion Melnik ja Hannu Lehtonen ja säestyksestä vastaa virtuoottinen Janne Hovi Trio. Illan sitoo sanoin yhteen legendaarinen pianotaiteilija ja juontaja Seppo Hovi kertoen Angelikan elämästä ja uran vaiheista nivoten ne yhteen kultaisin langoin laulujen kanssa. Konsertin yhteydessä julkaistaan myös Angelikan 25-vuotisen uran taiteilijajuhlalevy ”Laulun Juhlaa”!

Sopraano Angelika Klas tunnetaan erityisen monipuolisena taiteilijana. Hänen laaja ohjelmistonsa ulottuu ooppera-, orkesteri- ja kamarimusiikista musiikkiteatteriin, tangoon ja jazziinkin. Hänen karismaattinen esiintyminen ja vaikuttavat tulkinnat ovat osa hänen valloittavaa taiteilijapersoonaansa. Angelikan laaja ura kattaa monia musiikkityylejä barokista nykymusiikkiin pieniltä kamarimusiikkilavoilta suurille areenoilla ja ooppera- ja operettirooleista musikaaliin. Hänet tunnetaan myös argentiinalaisen tangon ja Astor Piazzollan laulumusiikin ainutlaatuisena tulkitsijana.

Konsertin muu esiintyjäkaarti edustaa Suomen ehdotonta muusiikkikärkeä.

Seppo Hovi tunnetaan niin taiturillisena pianistina kuin puhujana kattavan ja monimuotoisen konsertti- ja tv – uransa kautta. Tässä konsertissa hänen värikkäät tarinansa nivovat kultalangoin yhteen Angelikan elämää, uraa ja musiikkia.

Sopraano Marion Melnik on ansioitunut oopperalaulaja jota on kuultu niin Suomen Kansallisoopperassa kuin Savonlinnan Oopperajuhlilla, sekä monilla konserttilavoilla niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän on lisäksi Angelikan sisar ja he ovatkin laulaneet lapsesta asti yhdessä. Yhteisessä esiintymisessä on aina jotain erityistä.

Hannu Lehtonen tunnetaan hurmaavaäänisenä, suurten tunteiden tulkkina. Konserttilavojen suosikkibaritonin monipuolisesta ohjelmistosta jokainen kuulija löytää itselleen ne rakkaimmat sävelmät: koskettavista laulelmista tulisiin latinalaisrytmeihin ja viihdemusiikin helmiin. Angelika ja Hannu ovat esiintyneet yhdessä vuosien monenlaisissa produktioissa tangomusikaalista laajoihin konserttikiertueisiin ja intiimeihin yksityistilaisuuksiin.

Pianotaitelija Janne Hovi on myös erityisen monipuolinen muusikko. Hänen ohjelmistonsa kattaa niin klassista pianomusiikkia kuin jazzia ja kevyempääkin. Angelika ja Janne ovat tehneet pitkään yhteistyötä hyvin monenlaisten esiintymisten ja projektien parissa. 

Mervi Myllyoja on virtuoottinen viulisti jolla on kyky eläytyä erilaisiin tyyleihin ja tuoda mukaan omaa persoonallista improvisaatiotaan ja sointiaan. Hänetkin tunnetaan laaja-alaisena muusikkona. Mervi on toiminut Angelikan kanssa yhdessä monissa konserttiproduktioissa.

Basisti Hannu Rantanen soittaa monen tyylisissä ja erilaisissa kokoonpanoissa orkestereista pienyhtyeisiin. Hänen soittoaan on kuultu mm. pop, jazz, fuusio jazz, kansanmusiikki, viihdemusiikki, latin, flamenco sekä tangon kokoonpanoissa. Hannu esiintyy usein Angelikan kanssa monissa erilaisissa konserttiproduktioissa.

Esiintyjät:

Angelika Klas, sopraano
Marion Melnik, sopraano
Hannu Lehtonen, baritoni
Janne Hovi Trio
Janne Hovi, piano
Mervi Myllyoja, viulu
Hannu Rantanen, basso
Seppo Hovi, juonto ja piano

Konserttipaikat:

14.3. Savoy-teatteri, Helsinki

16.3. Laurentius-sali, Lohja

17.3. Kerava-sali, Kerava

Osta lippuja >

Kesto n. 2,5 h, sisältää väliajan


Tervetuloa syksyn ja talven ihaniin konsertteihin!

Tulossa on upeita ja mielenkiintoisia musiikkitapahtumia operettiesityksistä välkehtivään tähtisumuun!
Ja vuodenvaihteen jälkeen juhlitaan jälleen Imatran Juhlagaalassa!

Ohjelmisto on taas tuttuun tapaan monipuolista ja konsertteja löytyy eri puolilta Suomea.

Lämpimästi tervetuloa!


Tähtisumua 

Svengaava trio yhdessä hurmaavan laulajattaren Angelika Klasin kanssa loihtivat säkenöivän ja unohtumattoman konsertin kauneimpien klassikkosävelmien parissa. Vuosikymmenet vaihtuvat tähtien tuikkeessa Seppo Hovin värikkäiden ja viihdyttävien tarinoiden säestyksellä.

Tähtisumua – konsertin keskiössä ja inspiraation lähteenä on Hoagy Carmichaelin legendaarinen Stardust – jazzklassikko. Tämä laulu valloittaa polveilevalla ja intiimillä melodiikallaan ja vangitsevalla intiimillä tunnelmallaan. Siinä kiteytyy myös konsertin tunnelmat; erityisen monipuolisessa ohjelmassa liikutaan virtuoottisen valloittavista ooppera- ja operettisävelmistä, ikivihreisiin, tangoon ja legendaarisiin jazzklassikoihin kamarimusiikillisesti tulkiten.Mustalaisruhtinatar-operetti

Angelika Klas loistaa varieteetähti Sylva Varescuna maailman tunnetuimmassa operetissa joka on pullollaan rakastetuimpia sävelmiä. Vastaparina ja Sylvan rakastettuna nähdään loistava ja karismaattinen tenori Pentti Hietanen. Muissa rooleissa mm. Maria Svan, Vesa Kytöoja ja Jukka Lahtinen.

Operettisalonkiorkesteri Classico joht. Mirva Helske
Ohjaus Jukka Saarman
Koreografia Susanna Mattila ja Christian Hemming
Puvustus Kaija El Ibourki
Tuotanto Kevyttä Klassista ry

Operetti on nähtävissä kiertue-esityksenä syksyn 2023 aikana seuraavasti:
 23.9. Kuopio, Kuopion Musiikkikeskus
24.9. Turku, Turun Konserttisali
4.11. Mikkeli, Mikaeli
5.11. Hyvinkää, Hyvinkää-sali

Osta lippuja tästä >IMATRA – UUDENVUODEN TÄHTISUMUA GAALA 2024 

Kulttuuritalo Virta, Imatra

1.1. klo 18 ja 2.1. klo 18

Lisätietoa tapahtumasta >

Osta lippuja tästä >


Gaalakonsertissa esiintyvät maamme huippuartistit. Tunnelmaa nostattaa musiikkiin sovitettu muotitaiteilija Jukka Rintalan upea suurten juhlapukujen näyttely ja näytös, jonka on suunnitellut visualisti Matti Vaskelainen.
Konsertissa kuulemme sykähdyttäviä operettisäveliä, oopperaa, wieniläisvalsseja ja tulista tangoa.
Konserttia tähdittivät solisteina sopraano Angelika Klas ja tenori Pentti Hietanen. Pianisti Marko Hilpon kvintetissä soittivat viulisti Mervi Myllyoja, puhaltimissa Heikki Pohto, saksofonisti Hannu Rantanen ja lyömäsoittimissa Mongo Aaltonen.