Biografia

Angelika Klas tunnetaan erityisen monipuolisena taiteilijana. Lyyrisen sopraanon perusohjelmiston lisäksi hän on taiturillinen Astor Piazzollan ja tangomusiikin tulkitsija. Hänen laajaan ohjelmistoonsa kuuluu orkesteri- ja kamarimusiikkia barokista nykymusiikkiin sekä operetti- ja näyttämömusiikkia.

Angelika Klas on valmistunut Sibelius-Akatemian solistiselta osastolta. Hän on lisäksi opiskellut Tanskan kuninkaallisessa konservatoriossa ja osallistunut useille kansainvälisille mestarikursseille. Suomessa hän on opiskellut mm. Jaakko Ryhäsen ja Marjut Hannulan johdolla. 

Angelika Klas on esiintynyt useissa keskeisissä oopperarooleissa. Näistä mainittakoon mm. Mozartin Figaron Häät (Kreivitär), Bizet’n Carmen (Carmen) ja Piazzollan Maria de Buenos Aires (Maria).Hän on esiintynyt mm. Moskovan Novaya Operassa, Pietarin Mihhailovski operassa, Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Suomen Kansallisoopperassa.
Hän on myös kysytty operetti- ja musiikkiteatterisolisti ja on esiintynyt useiden teosten päärooleissa kuten J. Straussin nuoremman Lepakko (Rosalinde) ja Wieniläisverta (Kreivitär Zedlau), J. Offenbachin Orfeus Manalassa (Eurydike), E. Kálmanin Mariza (Mariza), F. Léharin Luxemburgin kreivi (Angéle Didier) ja Turun Kaupunginteatterin tuottama menestysmusikaali Tamara (Tamara).

Angelika Klas on esiintynyt useilla kansainvälisillä festivaalelilla, mm. Korsholman musiikkijuhlat, Turun Musiikkijuhlat, Naantalin Musiikkijuhlat, Kuhmon Kamarimusiikkijuhlat ja Helsingin Juhlaviikot. Hän on vieraillut useimpien suomalaisten orkesterien solistina. Näistä mainittakoon mm. Tampere Filharmonia, Tapiola Sinfonietta, Kymi Sinfonietta, Oulu Sinfonia, Kuopion kaupunginorkesteri, Lappeenrannan kaupunginorkesteri, Pori Sinfonietta, sekä Vantaan viihdeorkesteri. Hän on lisäksi konsertoinut Ruotsissa, Virossa, Saksassa, Ranskassa, Espanjassa, Liettuassa, Unkarissa, Norjassa, Venäjällä ja Tanskassa

Angelika Klas toimii tangomusiikkiin erikoistuneen Kotaja Quintetin solistina. Hän on julkaissut useita levyjä; Tango Querido (2010), Kohtalona Tango (2013), Tähtisumua (2017) ja Tango Piazzolla (2018).

Lataa CV PDF-tiedostona tästä